lørdag 27. april 2013

Sentrumsløpet 27. april 2013

Dagen for Sentrumsløpet kom med blå himmel og nydelig vær. Det kunne jo ikke vært bedre.
Det er utrolig fint at løpet begynner så sent som kl 15, for da slipper man å stå opp så altfor tidlig og stresse avgårde for å rekke det. Nå tok vi oss god tid hjemme og spiste en fin frokost, og enda hadde vi bra med tid. Ved 11-tiden pakket vi på bilen, og reiste mot Oslo.

Jeg var spent, men tenkte at formen ikke var helt inne for å sette ny pers.
Årets første løp er jo nettopp det, og man har ikke riktig kommet ordentlig ut av vinterdvalen enda. Og særlig denne vinteren var lang, og treninga har jeg ofte måttet ta litt rolig pga kulde og treningsastma.

Jeg varmet opp og kjente meg egentlig litt shaky i bena uten å skjønne helt hvorfor. Var jo litt spent, men ikke overnervøs. Hadde full kontroll over nervene.
Så var det klart for å stille seg opp i puljene. Stemningen var veldig god! Jeg gledet meg til å komme i gang!

Jeg grudde meg litt til det første partiet, opp Karl Johansgate forbi slottet, og den var litt tøff men syns det gikk mye bedre enn forventet. Det er jo så gøy å løpe sammen med mange andre!
Jeg var livredd for at jeg skulle åpne for hardt, for det har jeg gjort mang en gang på en konkurranse og fått melkesyre opp til halsen. Da blir opplevelsen vond.

Selvom jeg åpnet ganske hardt til meg å være, lot melkesyren vente på seg. Det gikk så fint gjennom hele løypa. Jeg elsker slike kuperte løyper med variasjon!
Og det var så masse publikum ute i løypa hele veien som heiet og var god motivasjon for å kjøre på. Ååååh jeg hadde så fin opplevelse og løp inn til ny pers!
Det var moro!
Og ikke nok med det: Jeg avsluttet med negativ splitt! Det var vel ikke verst?

Tiden endte opp på 50.32 (og en bedring av PB fra Oslomaraton i fjor på 28 sekunder), og det uten at jeg trodde at jeg skulle være i form til det i år.

De første 5km: 25.20 Fart: 5.04 min/km 11.84 km/t
De siste 5km: 25.12 Fart: 5.03 min/km 11.91 km/t

Bildet under er fra puljeoppstillinga rett før start. Tatt av Terje Grewe Norberg




Også et bilde på slutten av løpet. Det er meg til høyre for mannen i blått med solbriller:





Og et bilde før løpet:



torsdag 25. april 2013

25.april

Denne uka er jeg i Trondhjem for å gå på skolen.
Stakkars de som reiser mye og bor på hotell ofte, tenker jeg, som ikke har mulighet til å lage sin egen mat.
 Jeg elsker å lage mat og spise sunne måltider med mye grønnsaker. Vi har gjerne fisk flere ganger i uka.
 Nå denne uka har jeg ikke hatt mulighet til å lage min egen mat. Jeg har spist på forskjellige steder hver dag, og er ikke helt fornøyd med graden av sunnhet hele tiden. Godt har det vært, og ja det har fulgt med et par salatblader og et par skiver med tomater, men hva gir det da? Jeg vil ha mye mer grønnsaker enn det!
Kanskje ikke den beste oppladningen til Sentrumsløpet, men dog. Jeg har ikke noe annet valg.

Søvn blir det dårlig med og.  Sover best i min egen seng.

Har fått trent to dager her. Mandag og onsdag. Syns det har vært to greie treningsøkter, men er jeg forberedt på 10 km i høy fart på lørdag nå? Vet ikke. Det er den første konkurransen i år. Den første konkurransen på året er hard.
Lungene blir nok sprengt og melkesyreverdien i blodet kommer til å være skyhøy i mål.
Jeg både gleder og gruer meg! Mest gleder, for det er jo så gøy å løpe med mange andre. Dessuten står det masse publikum i løypa og heier og det hjelper en fremover!
Jeg starter i pulje 4 kl 15.06 står det. Løypa starter med slak motbakke forbi slottet og oppover mot Majorstua. Liker motbakker jeg, men vi får nå se hvor godt jeg liker det på lørdag.

Dårlig oppladning og lite søvn til tross:  Sentrumsløpet, here I come!

tirsdag 16. april 2013

16. April

Det har blitt mye gåing på disse bena den siste uka.

Trening siden sist innlegg:
Gange til jobb: 36,25 km

Løping:
Mandag 15.april Nordliarunden, snittfart 5,23min/km - 9.26km - 49:54
Lørdag 13.april løpe omvei hjem fra jobb, snittfart 5,24min/km - 8.95km - 48:23

Lørdagen var jeg utrolig tung i beina etter jobb, så syns det var veldig slitsomt. Syns ikke lungene samarbeidet helt heller - kroppen føltes ikke helt i form.

Mandagen dro jeg ut et par timer etter middag og syns det gikk greit, men skjønner ikke engang hvordan jeg skal klare bedre enn tiden min i fjor på Sentrumsløpet. Har fått trent betydelig mindre i år enn i fjor. Men får vel huske på at dette er det første løpet for meg denne sesongen og at treningen i vinter har vært dårligere pga kulda og treningsastmaen. Her er bilde av meg før treningen mandag. Spensthopp er bra trening det :-)






torsdag 11. april 2013

11.april 2013 - 2 uker igjen til Sentrumsløpet

Ja, jeg meldte meg på Sentrumsløpet....og kjenner litt nervøsitet....
Hvordan skal det gå da?
I fjor hadde jeg ikke toppformen inne til den dagen, og det føles ikke som jeg er der nå heller. Har vært en lang og kald vinter som har slitt hardt på treningsastmaen i tillegg til en luftveisinfeksjon som satte meg litt ute av spill et par-tre uker. Og når man ikke får trent et par-tre uker merkes det fort både på kondisjon og muskler. Den kalde vinteren har gjort sitt til at jeg ikke har fått trent slik jeg vil heller, for jeg trener bare ute! Nok syting, det går som det går uansett :-)

Sentrumsløpet var kjempegøy å være med på i fjor. Masse publikum langs løypa som heiet og motiverte. Utrolig morsomt! Og det er noe med det å løpe sammen med andre i konkurranse, det gir litt ekstra motivasjon og styrke! Andre som har merket det?

Uka før Sentrumsløpet skal jeg til Trondhjem for teori på NTNU, og kommer hjem med toget fredag kveld i 22.30- tiden. Da blir det rett i seng og tidlig opp lørdag for å reise til Oslo, så litt stress blir det, men satser på at det går bra. Sove kan man gjøre når man blir gammel :-)

Ellers går dagene med til praksis, skrive oppgave og familie. Og innimellom der skal det trenes.

I går ble det motbakker igjen, da jeg har en egen forkjærlighet for det. Det er mye motbakker her i Gjøvik hvis man vil. Etter motbakkene, fant jeg en skiløype å løpe i. Der var det fint, men litt glatt innimellom. Og så bar det utfor hjem igjen. Føler at kondisjonen begynner å bli grei i motbakkene. Tror det går en smule raskere enn da jeg startet, men pusten høres nok ut som en hvalross... :-)

Tips til deg som vil raskt i form: Motbakker er bra!! Begynn med å gå, deretter mer og mer løping. Til slutt kan du løpe hele veien!

Her er bilder fra løpinga i skiløypa i dag :-) Ligger fortsatt myyyyye snø her enda.



lørdag 6. april 2013

6.april 2013

I dag var planen motbakker og jeg grudde meg litt, for jeg hadde en liten motbakketur på torsdagen som rett og slett ikke gav noen god følelse. Hadde da svært tunge, trøtte bein og lunger som ikke spilte på lag. Skulle tro jeg ikke hadde kondis i det hele tatt, jeg som løper 3-4 og noen ganger 5 dager hver uke. Hvordan kan formen variere så veldig fra dag til dag da?
Ja, ja, det var i alle fall bakgrunnen for at jeg grudde meg litt i dag.
Vindingstadbakken opp til Vind skulle forseres og planen var å løpe hele veien uten å stoppe :-)
Jeg måtte ta noen forholdsvis flate sideveier for å få "hvilt ut" litt og for ikke å bryte løftet om å løpe hele veien, og det gikk faktisk helt til topps oppe ved Dalborgen. På runden der begynte det etter hvert å gå nedover igjen. Endomondo stoppet på veien så jeg fikk ikke målt høydemetrene (grrr), for Polar sin GPS måler ikke høydeforskjeller, noe som er litt kjedelig.
Jeg løp som jeg hadde lovt meg selv hele veien, både opp og ned, og det ble 13.22km i flg Polar. Og denne gangen følte jeg at jeg kunne løpt lenger også. Da går det riktig vei mot Fjelleventyret da. Sjekket endomondo på en tidligere tur oppi der og da var det 420moh, noe som vil si 260 høydemetre tilsammen.
Tenkte jeg skulle legge til et bilde, men nå må jeg gå på jobb! Kveldsvakt i dag.

Det første bildet viser Vindingstadbakken mot slutten der den ikke er så bratt lenger.

Det andre bildet er meg som prøver fat-bike etter løpeturen. Mannen min prøvesyklet en fatbike i helga, og jeg fikk også prøve en tur. Veldig uvant å sykle på, men virket veldig stabil pga de grove dekkene.



onsdag 3. april 2013

3.april 2013

I dag har jeg hatt studiedag, og vært effektiv i fht studiene. Men man må jo ut og løpe litt også :o)
Beina fungerte fint og jeg har ikke brukt astmamedisin forebyggende på flere dager nå. Tror utetemperaturen har mye å si i forhold til det. Det er jo så godt ute når det er 3-4 plussgrader sånn som i dag.
I dag løp jeg den vanlige Nordliarunden, og nå er snart all snø og is borte fra gangveien.
Det er enkelte skyggepartier igjen bare. Og gjett om det er deilig å løpe med vanlige løpesko (og ikke piggsko)?
I dag var planen å starte rolig, men øke farten underveis når jeg begynte å bli varm.
Dagens trening:
Apr 3, 2013 Nordliarunden - Running 10.02 km 55m:16s 10.9 km/h 5:31 min/km

Jeg var også ute en tur 1.april. Først en tur på Mjøsisen over til Hedmarken på ski med familien. Han lille på 4 år går ikke så fort, men jeg syns han var kjempeflink!
Planen for løpetreninga var å ha en rolig trening hvor pulsen skulle ligge lavt. Jeg klarte å holde den i sone 3 mesteparten av tiden.  Vet at jeg egentlig burde forsøke å ha enda lavere intensitet også, men det er veldig vanskelig. Vet ikke om sonene mine er riktige heller, for det er polarklokka mi som har regnet det ut. Jeg kunne egentlig tenkt meg og tatt en test av makspuls og oksygenopptak og få utregnet mine pulssoner, men hvor gjør jeg det da? Kunne også tenkt meg en laktatprofil.

Men her er mandagens trening:

Apr 1, 2013 Nordlia Running 10.40km 1h:02m:36s 10.0 km/h 6:01 min/km

Apr 1, 2013 MjøsisenSkiing, cross country 5.40km 1h:50m 2.9 km/h 20:22 min/km

Ellers hadde jeg også en løpetrening 31.mars, da jeg er avhengig :o)

Mar 31, 2013 Running 9.45 km 53m:21s 10.6 km/h 5:39 min/km